Den gröna guiden by VerdeVerde Travel

Den gröna guiden by VerdeVerde Travel arrangerar aktiviteter och stadsvandringar i Stockholm, Uppsala och Västerås. Välj bland olika stadsdelar och teman.

En stadsvandring med VerdeVerde TRAVEL ger dig kunskap, lite underhållning och möten med spännande människor. Samtidigt får du motion och frisk luft. Att gå en stadsvandring med en kunnig guide gör att du spar tid och pengar och samtidigt kan ställa alla frågor du vill. Stadsvandringar i staden och skogen, till fots- och på cykelsadeln, på stubbe eller stol. Upplev Stockholm, Uppsala- och Västerås natur- och kultur med Den gröna guiden by VerdeVerde Travel.


Den gröna guiden by VerdeVerde Travel
VerdeVerde Travel c/o Stefan Maurbakken
Bofinksvägen 7
72470 Västerås
+46707417784
+46707417784

Filmer


Nyhet


Datum: 2023-12-03 - 2024-04-30

Gör dig redo att upptäcka en annan sida av Stockholm med en stadsvandring som tar dig tillbaka i tiden! På denna unika tur får du lära dig om stadens historia genom att besöka platser som är rika på kultur och tradition. Följ med på en spännande stadsvandring där du får uppleva det verkliga Stockholm och upptäcka dess mångsidiga kvarter.

Under rundturen besöker du vackra byggnader och lär dig om de som bodde och arbetade där. Du får höra historier om mursmäckorna och tegelbärarna, och om den första qvinnostrejken som ägde rum i Stockholm. Du får också lära dig om Stockholms största bryggeri på 1700-talet och om hur staden såg ut förr i tiden.

Efter att ha promenerat upp till utkanten av Vitabergen och Bergssprängargränd, besöker du Bondegatan 74, där författaren PA Fogelström en gång bodde under knappa omständigheter tillsammans med sin familj. Stanna till vid Lotsgatan och Skeppargränd för att se de gamla husen och lära dig mer om deras historia.


Denna stadsvandring är en måste-upplevelse för alla som älskar Fogelström och hans berättelser. Du kommer att uppleva stadens kultur och tradition på ett helt nytt sätt. Så, kom och upplev Stockholms historia på nära håll! Boka din plats på stadsvandringen idag.


Vita bergen ligger mellan Renstiernas gata, Skånegatan och Malmgårdsvägen. Parken har flera toppar och stora delar av området är kulturreservat sedan 1956. Vita bergen fick sitt nuvarande namn 1967, innan dess var namnet Hvita Berget.

Länk till mer information