Bo på Lantgård Sverige - Farmstay Sweden

Bo på Lantgård - en hållbar destination

Vill du bo lugnt, lantligt och hållbart? Då ska du hålla utkik efter Bo på Lantgård - en intresseförening och ett varumärke för semesterboende i gårdsmiljö. Ca 75 unika gårdar finns idag under paraplyet Bo på Lantgård, och de erbjuder antingen självhushåll där gästerna rår om sig själva, eller B&B / Lanthotell med en personlig, hemtrevlig atmosfär. Gårdarnas boendestandard ser du enkelt på vår klassificering 1 till 5 ax, och man möter alltid nära värdskap och en levande landsbygd.

Inför säsongen 2024 presenterar föreningen en ännu tydligare hållbarhetsprofil för alla anslutna gårdar. Att ställa om är en kontinuerlig process, men i slutet av 2023 har alla medlemsgårdar blivit certifierade som ”Hållbar Gård” enligt en gemensam hållbarhetspolicy samt kravlista för våra värdar. För oss en stor etappseger, för gästerna en trygghet vid val av semesterboende! Bo på Lantgårds värdar lägger mycket engagemang på att göra sina gårdshotell, stugor och B&B till en unik och hållbar destination.

Tillsammans vill vi minska miljöpåverkan och vi vill utveckla vår roll som en positiv kraft för landsbygden: genom att främja en hållbar natur- och kulturturism, med sjysta villkor och inkluderande för alla. Ser du som gäst en skylt ”Hållbar Gård” bredvid det kända ”Bo på Lantgård”-varumärket, vet du att boendet uppfyller hållbarhetskraven på olika punkter som till exempel energi, mat, personal, lokalsamhälle, vatten, avfallshantering, transporter, kem/städ.


Bo på Lantgård Sverige - Farmstay Sweden
Vretstugans Gård
647 92 Mariefred
072-5040306