Regnbågsdalens Café & Guesthouse

Restaurang, Pub och B&B mitt i Astrid Lindgrens och Albert Engströms barndomstrakter

I Ingatorp, mitt på Smålands Högland och i Astrid Lindgrens och Albert Engströms barndomstrakter, ligger Regnbågsdalen Café & Guesthouse. Under samma tak finns också vår Bistro med fullständiga rättigheter och vår mysiga Pub med TV.

På Regnbågsdalen erbjuder vi ett familjärt och charmigt boende. I vanliga fall hyr ni ett rum och delar kök och toalett med de som bor i det andra rummet. Men p.g.a Covid-19 så stänger vi alltid ett rum för bokning när ett har blivit bokat. Det innebär att ni alltid har hela lägenheten för er själva. Bägge rummen har TV och WiFi.

Köket är utrustat med allt husgeråd som kan tänkas behövas med spis, micro och kylskåp/frys. Vi bjuder på kaffe och te.

I vår Bistro/Café kan ni njuta av modern mat. hamburgare och husmanskost, kaffe/te, varm choklad med vispgrädde, goda smörgåsar, lättare mat och bakverk med mera. Vi stoltserar med fullständiga rättigheter, öl/vin och starksprit. Njut en stund i solen på vår uteservering eller i vår stora härliga trädgård.
Inne i Bistron möts ni av en unik, charmig och rogivande atmosfär där vi låter landsbygd möta storstad. Här har vi också ett mysigt kryp-in för ungarna där vi visar tecknad film.

I vår Pub, som är inredd med rustika, handgjorda trämöbler och en härlig ”röra” av grejer på väggarna, har vi en stor TV där vi visar sport och andra evenemang. Här kan du heja fram ditt favoritlag, läsa tidningar, umgås, äta och dricka. Självklart har vi samma utbud av mat i Puben som vi har i Bistron.

Alla MC-åkare och även cyklister tillhöriga någon cykelklubb har 10% på all mat, fika och alkoholfri dricka.

Med jämna mellanrum har vi liveuppträdande eller andra evenemang på Regnbågsdalen. Trubadur eller lokala band, karaoke eller öl/vin/whiskeyprovningar. Varje december serverar vi vår populära jultallrik. Se vår kalender här

Allt detta under samma tak i ett fantastiskt vackert hus byggt 1921.

Tre minuters gångväg från oss ligger Ingatorpssjön med badbryggor, lekplats och grillplats. En promenad på den under kvällstid upplysta stigen runt sjön, är en naturskön upplevelse. Ingatorps kyrka med sitt säregna kyrktorn tornar mäktigt upp sig i blickfånget och speglar sig i det stilla vattnet. Kyrkan blev 1997 vald till Sveriges vackraste kyrka. Här finns också Sveriges äldsta träbyggnad, Tiondeboden, byggd i början på 1200-talet.

Strax bakom kyrkan ser man toppen av Valbacken. Under sommarmånaderna driver vi på Regnbågsdalen ett café i Valbackens Toppstuga. Här kan ni äta en räkmacka, ta en glass och dricka en god kopp kaffe medan ni njuter av en alldeles bedårande utsikt över Höglandet.

Vintertid kan man med fördel spänna på sig laggarna och köra några sköna carvingsvängar nerför Valbackspisterna som stoltserar med två liftar och fyra nedfarter och en mycket aktiv alpin förening. Skid- och snowboarduthyrning finns på plats. Se pistkartan här.

Här uppe ringlar sig också den totalt 30 mil långa Höglandsleden förbi ner mot Ingatorp och passerar förbi Regnbågsdalen Café & Guesthouse. Många är de trötta vandrare som vilat och värmt sig med kaffe och mat hos oss

Ett Lantbruksmuseum med en unik samling tändkulemotorer, ett kyrkomuseum och en gigantisk, välbesökt loppis kanske också lockar.

Sist men inte minst så vill vi, Karina och Gunnel, hälsa er varmt välkomna till oss på Regnbågsdalen Café & Guesthouse!


Regnbågsdalens Café & Guesthouse
Storgatan 24 A
575 97 INGATORP
0381-21004