- Annons -

Kiviks Turism

Kivik - turistpärlan på Österlen - med massor av upplevelser inom smak, dryck, kultur och natur. Något för alla åldrar, intressen och smaker. Året runt!

Det behagliga klimatet gör Kivik värt ett besök när som helst på året. För den mat- och dryckintresserade erbjuder vårens primörer, liksom höstskördarna många tillfällen till smakupplevelser vid vackert dukade bord. Hela familjen kan fira påsk, morsdag, midsommar, farsdag, gåsmiddag, julbord och nyårsfest på Kivik!
Bland det ovanligt rika kulturutbudet året runt på Kivik finns Sveriges äldsta biograf med högklassiga filmer minst två dagar i veckan; kulturföreläsningar; bokcaféer; Österlens äldsta museum med guidade vandringar, utställningar och Barnens Museum; koncerter; konstnärer och konsthantverkare med ateljéer och butiker.
För den naturintresserade är äppelblomningen i maj en ännu vackrare upplevelse än vanligt i våra trakter. Varma sommardagar kan du bada på flera olika platser, och en ljummen höstdag erbjuder färgrika promenader både längs kusten och inåt land i det kuperade landskapet. De milda vintrarna skapar ett landskap som inbjuder till olika aktiviteter, och för den vågade även vinterbad med bastu! I söder finns Stenshuvud, Sveriges sydligaste nationalpark, med en sällsynt rik fauna och flora. I norr börjar landets längsta och kanske finaste sandstrand, som löper ända bort till Åhus.
Varmt välkommen till Kivik – Året runt!

Se vår digitala folder på hemsidan - Kivik Året runt


Kiviks Turism