Johnssons Gård i Träslövsläge

Ett annorlunda och trevligt besöksmål på landet, som går i matens, hantverkets & hälsans tecken.

Johnssons Gård , 7 km söder om Varberg och ett par km öster om mysiga Träslövsläge, är ett företagscentrum på landet där vi på ett personligt sätt skapar förutsättningar för en ny, modern & lantlig tradition i våra gamla ladugårdar.

Besök gärna gården och dess företag – det är på lagom cykelavstånd från stan och en fin avstickare från Kattegattleden! Öppettider finner du på respektive företags hemsida eller Facebook.
Under tak av gammal plåt står ett par smokers som på helgerna bidrar till det saftiga köttets doft och smak. Hos Rub & Smoke BBQ beställer du mat i luckan, äter utomhus eller i ladan och umgås med vänner över en bit mat - mitt i landskapet!
I den gamla ladugården finns ett modernt hantverksbageri med butik och café. Här jobbas det med noga utvalda råvaror som ger minsta möjliga avtryck på miljön. Kom hit för en go´fika i unik miljö nära naturen!
I gårdens gamla tjurstall jobbar krukmakarmästare Ulrika Weijmer med tillverkning av keramik. I det stora krukmakeriet med tillhörande butik, kan du handla både brukskeramik och unika föremål. Det går också att boka prova-på-drejning.
Det är inne att vara ute! Kom och träna som en riktig farmare! Med Golden Wellness & Farmers Fitness kavlar vi upp a?rmarna, ko?ttar & ko?r och ger varandra high five. Vi har utegym & en 350 meter lång hinder-
bana samt en stor träningslokal med omklädningsrum. Hos oss kan du tra?na pa? dina egna villkor, men ocksa? ha riktigt roligt med jobbet & kompisarna.
NackhelleHem är en mysig blomster- och inredningsbutik. Här säljs i största möjliga mån närodlade plantor, blomsterarrangemang efter säsong och inredningsdetaljer i lantlig stil. Här finns även småskaligt producerade varor från lokala tillverkare såsom müsli, textilier, ljus m.m.
Subbe Bryggeri, med Martin Sunesson i spetsen, är det lilla bryggeriet med de stora smakerna. I det gamla mjölkrummet sker det magi när malt, humle, jäst och vatten blir till festdryck - i många olika varianter. Smaka den gyllene drycken inne på Rub & Smoke BBQ eller beställ en ölprovning för dig och ditt gäng.
I en del av det gamla kostallet huserar konstnär Eva Otterström. Här har hon sin ateljé och även en liten gallerihörna där man kan få kika in i när hon är på plats.
Bevan Cuthbertson på BEV Design tillverkar unika handgjorda designprodukter i betong. Med ett fantastiskt engagemang skapar han handfat, köksbänkar, trappsteg, speglar, möbler och annan inredning med underbar finish. Det här vill du inte missa!

BOKA EVENT!
Gårdens företag samarbetar gärna och kan hjälpa dig skapa ett skräddarsytt event.
Kombinera till exempel barbecue med teamwork & tävlingar i hinderbanan. Eller fika med bullar eller egengjord pizza i bageriet & caféet samtidigt med en prova-på-kurs i drejning, kurs i kransbinderi eller blomstergruppsplantering utefter säsong.
Kontakta något av företagen och prata ihop er om önskemål & möjligheter. På så vis kan vi skapa något unikt tillsammans!
Välkommen till landet!


Johnssons Gård i Träslövsläge
Vare 47
432 91 Varberg
070-3086964